Top 3 budskap från våra guider och anhöriga på andra sidan - Del 3

09.11.2023

Del 3- Hitta glädjen i din vardag

Jag har fokuserat mycket på vidareutbildning den senaste tiden eftersom jag tydligt känt att det var dags att ta saker till nästa nivå och hitta lösningar på de utmaningar där healing och reiki inte räcker ända fram. Jag har därför djupdykt i och tränat upp mig inom ämnen som utdrivning av entiteter och rensning av energi-implantat. Jag har också börjat förbereda mig både fysiskt och mentalt för en stor utmaning jag ska ta mig an i mars. Därför har del nr. 3 dröjt ett tag.

Temat glädje i vardagen är det tredje temat på vår topp tre lista som guider och anhöriga på andra sidan vill förmedla till oss. Vi människor har tyvärr en förmåga att ta livet på alldeles för stort allvar och glömmer bort att en stor anledning till att vi valde att vara här på jorden i en fysisk kropp var att vi ville ha roligt!

Jag har sett ett mönster bland mina kunder det senaste halvåret som känns sorgligt. Många av dem har ett solarplexus-chakra som är väldigt blockerat. I detta chakra så hittar vi glädjen, självförtroende, självkänsla, motivation, självdisciplin och matsmältning. När man har blockeringar här så kan man uppleva att man sitter fast och saknar kraften att ta sig vidare. Man kan även uppleva att man är avstängd känslomässigt och att man saknar förmågan att kunna uppleva glädje. Efter att ha pratat med mina kunder om det här så har de flesta pratat om just brist på glädje. Livet traskar på med alla måsten i vardagen och någonstans mitt i allt så glömmer vi bort att ha kul.

När vi pratar om blockeringar i våra chakran så hamnar vi lätt i en debatt likande den om hönan och ägget, vilket kom först? Är det våra blockeringar i ett visst chakra som gör att vi får problem i kropp och humör eller är det vår obalans i livet som skapar dessa blockeringar? I min mening uppstår inte dessa blockeringar från tomma intet. Vi får dem av en anledning. Det kanske börjar med en traumatisk upplevelse vi knuffar undan för att vi inte vill kännas vid de jobbiga känslor det medför. Eller så har vi kanske utsatt vår kropp för onaturliga påfrestningar under en längre tid och till slut tar det ut sin rätt. Det är då det skapas en blockering som i sin tur sedan påverkar oss. Blockeringen leder till mer obalans i vårt känsloliv och kan utvecklas till problem i vår fysiska kropp. Denna obalans leder till att blockeringen blir värre. Det är alltså en ond spiral som kan vara svår att ta sig ur.

Vad kan vi då göra när vi hamnat i den nedåtgående spiralen. Man kan göra en chakrabalansering liknande den jag göra på mina kunder då man får hjälp att lösa upp blockeringen. Men man ska vara medveten om att en sådan behandling enbart är att betrakta som en nystart för sina nya vanor, tankesätt och livsstil. Det är alltså ingen permanent lösning då samma blockeringar med största sannolikhet kommer att bildas igen om man inte tar tag i grundproblemet som skapade dem från början. Beroende på svårigheten på blockeringen och på sin egen energi och kunskap så är det fullt möjligt att lösa upp sina blockeringar på egen hand. Man kan faktiskt göra väldigt mycket själv.

Det positiva är att om man identifierar vad obalansen är och aktivt jobbar för att få balans på detta område så kan man vända den nedåtgående spiralen till en uppåtgående spiral. Om man har svårt att känna glädje så är det precis mer glädje man behöver införa i sitt liv. Om du har blockeringar på detta område så kan du förvänta dig att du behöver arbeta på det aktivt. Du kommer antagligen känna motstånd, ha svårt att komma i gång och du kan förvänta dig att framstegen kommer vara små i början.

Nyckeln är att vara ihärdig och att hålla i dessa vanor på daglig basis tills du börjar känna en verklig förändring. Du behöver göra en plan och följa den. Om du har brist på glädje så börja med att skriva en lista över saker som tidigare gett dig glädje. Är det dina promenader i skogen, ditt akvarellmålande, dina barnbarn, att skruva bilar i verkstaden eller att titta på en viss typ av filmer och serier. Se till att aktivt börja införa några av dessa punkter så daglig basis. Kom ihåg att vi pratar om att börja i liten skala för att övervinna motståndet. Kan du hitta ett sätt att liva upp matlagningen genom att lyssna på en pod som känns positiv och motiverande eller byta ut nyheterna mot ett avsnitt av Vänner eller någon annan serie som får just dig att skratta?

Själv möter jag väldigt mycket mörker i mitt liv då mitt jobb bokstavligt talat är att bekämpa det. När jag löser upp energiblockeringar hos mina kunder så passerar dom ofta genom mig på vägen ut och jag ibland får uppleva all den rädsla, ångest och även fysisk smärta som är förknippade med blockeringen. Inte sällan står jag där med känslan av total panik, en huggande smärta i bröstet som påminner om knivar eller ett illamående som nästan får mig att kräkas. Om någon har sett serien "Manifest" så känns skildringen av empaten Zeke's upplevelser rätt träffande. För att inte tala om när jag driver ut negativa entiteter, deras energi är inte att leka med. Med andra ord har jag verkligen lärt mig vikten av att balansera detta med glädje i vardagen.

De som känner mig kan intyga att jag inte äger ett enda par enfärgade vita strumpor. Jag har strumpor med bävrar som äter pizza, jag har strumpor med surfande pingviner och jag har strumpor med enhörningar i partyhattar (se bild ovan). Varje gång jag tittar ner på mina fötter får jag en påminnelse om att inte ta livet så allvarligt. Dessutom fungerar mina tokiga strumpor som en bra isbrytare när jag träffar nya människor. De får ett skratt och sänker garden lite grann. För vem kan på allvar känna sig hotad av någon som har badankor på sina strumpor?

Jag läser "Liftarens guide till galaxen" och kollar på "Monty Python" och skrattat så tårarna rinner. Jag älskar små practical jokes på mina nära och kära och jag har ett instagramkonto tillägnat mucklorna från Pettson och Findus. Jag älskar att dansa oavsett om det är salsa, bachata, svettigt odefinierat viftande på dansgolvet på krogen eller poledance i höga klackar. När det gäller business är jag envis, kraftfull och ger aldrig upp. På min fritid är jag som en busig 7-åring. Allt handlar om balans.

Tänk på allt som händer i vår turbulenta värld just nu. Lägg sedan till de höga krav vår chef ställer på oss på jobbet, de orimliga krav vi ställer på oss själva som föräldrar, partners, vänner och medmänniskor. Vi ska arbeta minst 40 timmar i veckan, laga ekologisk mat från scratch till våra barn, hinna till gymmet 3 gånger i veckan, delta i protester mot orättvisor i samhället, svara pedagogiskt på frågor våra barn ställer som vi inte har svaren på själv, hålla rent i hus och hem, hinna svara på 50 meddelande på sociala medier och dessutom orka se hyfsat hotta ut för en romantisk dejt med vår partner när barnen somnat. Allt detta ska vi lycka med trots eventuella depressioner, sömnbrist, utbrändhet och dålig självkänsla. Inte är det konstigt att vi tappat glädjen. Just nu är det viktigare än någonsin att vi hittar tillbaka till det som får oss att le, skratta och känna oss som bekymmersfria barn, även om det bara är för en liten stund.

När jag själv hamnar i fällan att ta saker lite för allvarligt och har försummat glädjen en tid så brukar mina guider överraska mig med någon typ av practical joke eller skickar en småtokig människa (eller ängel förklädd till människa) i min väg. Ofta leder det till en situation som blir så galen och bisarr att jag inte kan göra annat än att skratta. "Där har vi det!" brukar dom säga och det är då jag kommer på mig själv med att ha fokuserat för mycket på mina framsteg eller brist på framsteg och missat att ha roligt på vägen.

Om jag och dina guider fick önska något så skulle det vara att alla ni som läster det här skulle sätta er ner och skriva er egen "Må-bra-lista" och sedan välja ut några punkter som ni förbinder er till att planera in ert schema. Om din spontana tanke är att du inte har tid med det så är det verkligen ett tecken på att du lever i obalans. Den goda nyheten är att du har en chans att göra en verklig ändring nu innan det är för sent.

När du sätter dig ner och skriver din lista och gör din planering så finns det bara en regel. Det du skriver ner på listan får inte vara med för det skulle se bra ut på sociala medier eller att det innebär en prestation där slutresultatet räknas. Om akvarellmålning står på din lista så är det inte den slutgiltiga produkten, tavlan, som ska bedömas. Den får med fördel vara hur kladdig och ful som helst. Det som ska bedömas är hur du mår när du målar. Har du kul, känner glädje och glömmer bort tiden så är akvarellmålning en aktivitet som hamnar på din lista. Om du är någon som lätt hamnar i fällan att prestera för att känna värde så skulle jag rekommendera att de aktiviteter som hamnar på din lista under den första tiden hålls borta från sociala medier och i samtal med andra. Tvinga dig själv att inte dela dessa upplevelser utan träna på att lära dig njuta av dem enbart för din egen skull. Kom ihåg att det är för glädjens skull och inget annat. Nedanstående citat kan även appliceras för roliga aktiviteter.

"You should sit in meditation for 20 minutes a day. Unless you're too busy, then you should sit for an hour."

/ Old Buddhist saying


Relaterade inlägg:

Fyra Grundpelare till lycka - Del 4, Ta reda på vad som tänder din gnista

Top 3 budskap från våra guider och anhöriga på andra sidan - Del 1

Top 3 budskap från våra guider och anhöriga på andra sidan - Del 2