Top 3 budskap från våra guider och anhöriga på andra sidan - Del 1

17.01.2023

Efter att ha tagit emot budskap från mina guider och anhöriga från andra sidan några år och även ha vidarebefodrat budskap till andra så kan jag se ett tydligt mönster växa fram. För även om varje budskap är specifika till en viss individ vid en viss tidpunkt i livet så finns det några "greatest hits" som ofta återkommer. Ibland återkommer dom i form av en cover med en annan stil och jargong men dom faller ändå under samma kategori. Så om du ännu inte själv fått något budskap levererat till dig via ett medium, healer eller liknande men ändå är lite nyfiken på vilka som är topplistans hetaste hits så har du nu chansen. Här kommer top 3 budskap från våra guider och anhöriga från andra sidan!

I del ett presenteras följande budskap:

Följ ditt hjärta.

Det kan låta så enkelt men trots det så följer vi inte alltid hjärtat när det väl kommer till kritan. Varför? För att vi är rädda att ta steget. Nu vill du kanske protestera och hävda att det inte alls beror på rädsla utan på ett att det är rent praktiska skäl som står i vägen. Tiden räcker inte till, du måste tänka på ekonomin, du är för gammal eller för ung, det funkar inte med dina hälsa osv. För visst fungerar dessa praktiska hinder ganska bra som en ursäkt att inte behöva göra den ansträngning som skulle krävas. Så länge du har dessa ursäkter så behöver du varken anstränga dig fysiskt, riskera att andra tittar snett på dig eller sätta dig själv i en situation då du kan misslyckas och ge självförtroendet en smocka.

Det våra guider och anhöriga på andra sidan vill få oss att förstå är att i själva verket är det alltid någon typ av rädsla som håller oss tillbaka. För det är ingen som uppmuntrar dig att du ska säga upp dig från jobbet du inte gillar utan plan på hur du ska försörja dig själv. Dom menar inte heller att du ska ska ge upp ditt äktenskap sedan 20 år just precis idag för att ni har det jobbigt. Dom rekommenderar inte heller att du ska lägga hela din förmögenhet på att skapa en utställning av dina tavlor du målat för att följa din dröm om att bli konstnär.

Det våra vänner undrar är varför vi inte tar första steget mot att förändra våra liv till att komma en bit närmare vår dröm. Varför börjar vi inte skicka in ansökningar till andra jobb som verkar mer passande för oss, anmäler oss till en kvällskurs en gång i veckan eller frågar på vårt lokala cafè om vi får hänga upp några tavlor vi målat? Varför har vi inte satt oss ner med vår partner och talat om att vi har en önskan om att försöka förbättra vår relation och frågat om han eller hon är villiga att arbeta tillsammans för att uppnå det? Svaret är att vi är rädda för att vi ska få svar vi inte vill ha, bli dömda av våra vänner eller att vi inte tror att vi är tillräckligt duktiga för att synas i rampljuset.

Våra guider vill att vi ska veta att dom ser vår rädsla och att det är helt okej att vara rädd. Men dom vill uppmuntra oss att inte vänta på att rädslan ska förvinna innan vi tar nästa steg eftersom det är just det första steget som gör att vi övervinner en liten del av vår rädsla. Och för varje steg vi tar så utmanar vi vår rädsla lite mer och vågar ta nästa steg. Det är inte säkert att allt kommer gå klockrent när vi följer vårt hjärta utan vägen fram är oftast snårig med både omvägar och gropar i backen. Men vi lär oss av våra misstag och den största lärdomen av alla är att vi överlever att vi göra fel ibland och blir starkare av att veta att vi kan hantera att misslyckas.

Om vi lyssnar på vad våra anhöriga på andra sidan har att säga om saken så påpekar dom ofta så här i efterhand hur dumt det var att dom gick genom livet och inte vågade göra och säga det dom egentligen ville. Vad onödigt att stå i vägen för sig själv av anledningar som dom nu, ur ett större perspektiv, bara skrattar åt. Så ta dig en funderare på hur du skulle kunna bli en aning lyckligare i ditt liv och samla mod att ta det där första steget trots att du är rädd. 

Av alla rädslor jag har är den största rädslan att ligga på dödsbädden och undra varför jag inte tog chansen. Personligen har jag därför aldrig ångrat en risk jag tagit oavsett utgången för det har alltid fått mig att växa och bli starkare. Jag har insett att jag överlever att trilla omkull och börja om på nytt och för varje omstart är jag lite mindre rädd att ta risken nästa gång. Det blir till slut en sorts befrielse att slippa gå omkring och vara rädd för allt som skulle kunna gå fel. Istället växer tilltron till mig själv att jag kan hantera att det går fel och det är ett självförtroende ingen kan ta ifrån mig. Så vad skulle kunna vara ditt nästa steg mot att göra ditt liv lite bättre och att få dig att bli lite lyckligare? Kanske upptäcker du att du är modigare än du tror...


Relaterade inlägg:

Fyra Grundpelare till lycka - Del 4, Ta reda på vad som tänder din gnista

Top 3 budskap från våra guider och anhöriga på andra sidan - Del 2