Vad är healing, reiki, distanshealing och chakrabalansering? 


Inom healing använder man sig av energi för att behandla. Healing är ett komplement till traditionell medicin och aldrig istället för den. Om du står under någon form av behandling från läkare så kan healingen däremot förstärka de positiva egenskaperna av den behandlingen samt minska eventuellt oönskade biverkningar genom att stödja och stärka kroppens egen förmåga att läka. Healing kan med fördel användas även för att behandla stress och som stöd under utmanande perioder i livet. I min egen vardag använder jag mig ofta av healing som smärtlindring för allt från huvudvärk till stukade leder samt för att stoppa blodflödet vid näsblod eller då jag råkar slinta med kniven. Utomlands erbjuds healing även som behandling på sjukhus anslutna till respekterade namn som Yale, Duke och John Hopkins. 

Healingenergin går alltid dit den behövs mest oavsett om det är till den själsliga, mentala, emotionella eller fysiska kroppen. Om du t.ex. har problem med nacksmärta men även är väldigt stressad så kommer healingenergin att prioritera läkning av det som är viktigast. Kanske krävs det några behandlingar då stressen minskar tills healingen börjar bearbeta din nacksmärta. Men det kan även vara så att din smärta blir bättre när stressen behandlas eftersom det är källan till nackproblemet. Det är därför bäst att låta energierna arbeta fritt utan att låsa sig för mycket vid en specifik förväntan.

Jag arbetar därför intuitivt och låter mig guidas hur jag ska jobba specifikt med just dig, just idag. Jag har flera healingmetoder i min verktygslåda och använder dom i olika utsträckning varje gång. Ingen behandling är den andra lik. Skulle du däremot ha önskemål om t.ex. en klassisk reiki-behandling så ordnar jag såklart det! 


Hur går en healing-behandling till?


Vi börjar med några minuter då jag berättar för dig vad healing innebär och vad du kan uppleva under behandlingen. Det finns inget krav på att berätta varför du kommit, det är helt upp till dig. Behandlingen blir lika effektiv ändå. Du får sedan lägga dig på en massagebänk fullt påklädd (om du av någon anledning hellre vill sitta upp så går det självklart också bra). Om du är kall får du en filt över dig. Där ligger du sedan och bara slappnar av medan healingenergin arbetar. Jag kommer att förflytta mig runt omking dig. Ibland kommer jag att lägga händerna lätt på dig och ibland har jag dom en bit ifrån dig.

Under behandlingen kan du uppleva saker som t.ex. kyla, värme och pirrningar i kroppen. Vissa upplever tryck, andra att kroppen är tyngdlös och att man svävar. Det kan hända att minnen och känslor kommer upp, kanske kommer några tårar eller ett skratt. Magen kan börja kurra eller man kan börja hicka. Allt detta är helt naturligt och det bästa är att bara låta det komma utan att kämpa emot. Andra känner inget speciellt utan upplever behandlingen bara som en skön vilostund. Energin påverkar alla olika beroende på dig som individ och var du befinner dig i livet just nu. Du får alltid det du behöver allra mest.


Vad ska jag tänka på innan en behandling?


Tiden som står angiven på respektive behandling är aktiv behandlingstid. Jag kommer vid bokning att ta marginal så att du får chans att landa innan vi påbörjar behandlingen. Det är såklart optimalt om du ser till att ändå ha gott om tid innan behandlingen så att du inte kommer i ett stressat tillstånd utan istället kan slappna av ordentligt.


Efter din behandling


Efter behandlingen får du en liten stund att vakna till. Det är bra att ligga kvar någon minut och sedan sätta sig upp försiktigt då man ibland kan känna sig lite yr och nyvaken. Jag ger dig lite information om sånt du kan tänkas uppleva den närmaste tiden och du får chans att ställa eventuella frågor.

Då healingen fortsätter arbeta även efter en behandling så är det bra om du ser till att ta det lite lugnt resten av dagen och unnar dig själv extra vila om du behöver det. Dom närmaste dagarna kan du uppleva nya saker både i kroppen och i känslolivet. Extra energi eller ovanlig trötthet, glädje eller sorg. Du kanske sover som en stock eller ligger vaken hela natten. Ibland kan fysiska besvär för en tillfällig period blossa upp för att sedan bli bättre. Det är ett tecken på att energin arbetar med dig. Drick också mycket vatten då en sorts utrensning kan ske.


Distanshealing

Distanshealing är perfekt för dig som inte har möjlighet att komma till mig i Västerås. 

Läs mer....


Chakrabalansering

Chakrabalansering är en healingmetod som syftar till att harmonisera kroppens energier via dess energicentrum, chakras.

Läs mer...