Vad är sant om Covid-19?

10.04.2020

En viktig erfarenhet jag fått av min sjukdom som är användbar i dessa dagar är att det är absolut nödvändigt att granska all information kritiskt.

Som tur är har jag aldrig haft särskilt stor respekt för auktoriteter utan har alltid litat mer på min egen magkänsla. Det kom väl till pass när alla läkare var överens om att jag skulle spendera resten av mitt liv sängliggande utan chans till förbättring. Hade jag lyssnat på dom hade jag fortfarande legat kvar i sängen. Istället vägrade jag acceptera deras besked innan jag tagit saken i egna händer och gjort min egen research.

Jag djupdök i vetenskapliga studier om allt från näringslära, kosttillskott, healing, meditation, sömn, fysisk träning, mental träning, alternativa behandlingar mm. Alltid med ett kritiskt öga med fokus på vem som sponsrar studierna samt vilken kritik som framförts mot dessa studier.

Jag läste båda sidornas argument för och emot diverse ämnen, använde sunt förnuft och började tänka själv. Vad jag upptäckte var att i princip det mesta som jag lärt mig om hälsa i skolan, av läkare och av officiella myndigheter var helt fel. Det största beviset på det var min egen hälsomässiga förbättring då jag efter mina egna efterforskningar valde att helt gå emot dessa allmänna råd och rekommendationer.

Nu i corona-tiden så låter jag all information från både media och alternativ media passera genom mina egna filter innan jag tar beslut om hur jag väljer att agera. Jag gör mina egna utgrävningar, låter mitt sunda förnuft argumentera dom olika vinklarna och lyssnar på magkänslan när något inte verkar stämma. Vi är vuxna människor som alla behöver lära oss att granska information kritiskt. En fin politisk titel, ett välbekant ansikte i tv-rutan eller några miljarder på banken gör inte någon automatiskt till en auktoritet som förtjänar vår blinda tillit.

Kolla upp källorna och läs på om båda sidor i en argumentation. Följ pengarna som ligger bakom studier och påståenden. Vem tjänar på att vi köper en viss vinkel? Vilka företag och människor är dom största bidragsgivarna och investerarna till dom organisationer som ger oss råd om vår hälsa? Finns det någon intressekonflikt bakom? Bli aktiv, leta din egen information och ta ditt eget beslut om din hälsa! Är läget verkligen så hemskt som det rapporteras? Funkar vitaminer för att stärka immunförsvaret eller ej? Är det en bra idé att låta dina barn vaccinera sig mot covid-19? Vem ska ta det beslutet åt dina barn, du som förälder eller en någon på tv? Gör din egen research.

Mycket av det jag ser utspelas nu påminner mig om telefonförsäljare som vill att jag ska säga ja till deras erbjudande på stående fot. Men när man ber dom att skicka hem avtalet så att man i lugn och ro kan se över det och jämföra med andra alternativ så möts man av ett rejält motstånd (jag har aldrig lyckats få någon att faktiskt skicka hem ett avtal). Om någon inte vågar låta mig läsa det finstilta så har jag inget förtroende för erbjudandet.

När någon talar om för mig vad jag måste göra eftersom det är det enda alternativet så börjar mina varningsklockor ringa. Om man är så säker på att den produkten eller lösningen man erbjuder verkligen är den bästa så bör man heller inte vara rädd för att bli granskad och vetenskapligt studerad av flera oberoende källor. Man bör då heller inte vara rädd för människor och organisationer som är av en annan åsikt.

Oavsett om det gäller religioner, produkter, politiska partier, kostexperter, läkare, organisationer eller myndigheter så är för mig denna rädsla för att vi som individer söker information fritt och har en öppen diskussion endast ett tecken på att det faktiskt finns ett bättre alternativ och ett annat synsätt därute som dom är livrädda att vi ska upptäcka... Kanske ska du också ge dig ut på en upptäcktsfärd och se vad du hittar?

"Today Americans would be outraged if U.N. troops entered Los Angeles to restore order; tomorrow they will be grateful! This is especially true if they were told there was an outside threat from beyond whether real or promulgated, that threatened our very existence. It is then that all peoples of the world will pledge with world leaders to deliver them from this evil. The one thing every man fears is the unknown. When presented with this scenario, individual rights will be willingly relinquished for the guarantee of their well being granted to them by their world government."

/Henry Kissinger, May 21, 1992

Relaterade inlägg:

Hur jag hanterar rädsla som medlem av "riskgruppen"

En ljus framtid på väg

Fyra Grundpelare till lycka - del 2, Tacksamhet