En ljus framtid på väg

05.05.2020

När jag slår på nyheterna så möts jag av samma budskap överallt. Alla talar om för mig att jag måste vara försiktig och hur farlig världen har blivit - och kommer förbli en lång tid framöver. Logiskt sett borde jag vara rädd. Logiskt sett borde jag vara orolig för framtiden och hur världen kommer se ut. Logiskt sett borde jag känna mig ensam i min isolering.

Men för att vara ärlig så har dom senaste 3 månaderna varit underbara. Aldrig förr har jag känt mig så lugn. Aldrig förr har jag känt mig så trygg. Aldrig förr har jag känt mig så kreativ, glad och motiverad. Det är som att jag befinner mig i en helt annan värld än den andra beskriver för mig. Den framtidsbild jag hör om stämmer inte alls med min magkänsla eller den infon jag får från dom högre källorna. Nej, jag syftar varken på Rapport, Facebook eller Tegnell. Tro det eller ej men det finns enheter som har både större visdom och insikt... ;) Jag går omkring med en glädje och nyfikenhet på framtiden helt utan oro. Jag vet inte hur framtiden kommer att se ut men jag är 100% säker på att den kommer att vara ljusare än det förflutna.

Vi har alla gått igenom skakiga perioder när vi gjort ändringar i livet. Om du någon gång bytt jobb eller brutit upp ur ett förhållande så vet du precis hur läskigt det kan vara i stunden. För ovisshet är läskigt. Det är därför så många av oss fortsätter att gå dag efter dag till ett jobb vi avskyr eller stannar kvar i ett förhållande där vi inte blir uppskattade. Ibland är det kända problemet tryggare än den okända lösningen. Och när vi väl tar steget in i det okända så är det ofta lite omskakande och oroligt.

Jag tror att det är just där hela världen befinner sig just nu. Vi är globalt precis mitt i klivet ut ur det dåliga förhållandet där vi blivit nedtryckta. Vi samlar nu ihop våra fotografier och blomkrukor från skrivbordet och säger adjö till vårt gamla kontor där arbetssättet inte längre för oss framåt i livet utan håller oss tillbaka i vår utveckling.

Vi ska just till att bygga vårt drömhem men huset är så slitet och ostadigt att det inte räcker med en enkel renovering. Vi har inte insett hur felkonstruerat huset är från grunden. Vi måste riva hela skiten och börja om från början. Den rädsla och oro som nu sprider sig världen över beror på att den globala rivningen av vårt gamla hem har påbörjats. Vi står och ser med skräck i blicken hur grävmaskinen kör över vår mossiga gräsmatta utan vetskap om den vackra blomsterrabatten som snart kommer växa där.

Förändring är skrämmande, så även positiv förändring. Det kommer att vara otäckt. Det kommer att vara chockerande. Vi kommer att bli ledsna, arga och känna oss lurade. Vi kommer antagligen vilja ge oss på dom som just nu river det vi trodde var ett bra hus värt att rusta upp. Men en dag när vi står där framför det fantastiska nya drömhemmet så kommer vi inse att det var en jäkla tur att den gamla strukturen som lutade snett nu har ersatts av ett hem som står stadigare än någonsin och där alla är välkomna på lika villkor.

Om du känner dig orolig just nu så kommer jag att hålla extra hopp åt dig i mitt hjärta. Om du är vilse i mörkret så tänder jag ett ljus åt dig för att leda dig hem. Jag tror på dig, jag tror på oss alla!

Jag vet inte hur vårt nya hem kommer se ut rent praktiskt men jag upplever det redan inombords. Och jag kan säga att det kommer bli underbart när bygget väl är klart! Tills dess så sätt på dig bygghjälmen och var beredd på att det kan flyga lite plankor hit och dit. Det är en del av processen. Låt det gamla falla, låt det ersättas av någon bättre. 

Det kommer bli väldigt jobbigt några år framöver. Men när tillräckligt många människor vaknat upp, hittar sin egen röst och modet att säga nej så kommer det att vända ganska snabbt. Under tiden ska vi ta vara på den tid vi har tillsammans med dom vi älskar och vara tacksamma för varje minut. Vi ska fokusera på att behålla hoppet och följa vår eget hjärta när vi tar våra beslut. 

Som grädde på moset vill jag bjuda på denna glada låt som en ny bekanskap introducerade mig för. Jag undrar om han att visste att det även skulle bli min nya favoritlåt? :)

https://www.youtube.com/watch?v=3jGz0u12KeA


Jag vill klargöra att jag med detta inlägg inte på något sätt vill förminska den förlust många lider av just nu. Att våra makthavare låter politiska agendor bakbinda händerna på vår sjukvård är fruktansvärt. Att förbjuda utskrivning av medicin som botat så många människor är sjukt. Att våra äldre inte får tillgång till syrgas när dom har svårt att andas, eller inte ens får komma till sjukhus är oförsvarbart. Vårdare som vågar tala öppet om detta får sparken. Och hur har plötsligt C-vitamin, D-vitamin och zink som används med goda resultat blivit så tabu att prata om att läkare som sprider den informationen blir hotade och censurerade? Jag är väl medveten om att det är väldigt mycket som är fel och jag tror att denna tid kommer att gå till historien som en av dom största vårdskandalerna i historien. Men det jag ville fokusera på i detta inlägg var den positiva framtid som väntar på andra sidan mörkret.


Relaterade inlägg:

Dags att kliva ut ur garderoben...

Declaration of Acceptance