En inblick i den nya världen

09.02.2021

Under dom senaste 18 månaderna har jag levt i två olika världar. Den ena världen är den yttre världen jag tillbringat största delen av livet i och är den värld vi alla känner till. Denna plats är full av rädsla, lidande, tristess och uppdelning av konkurrerande grupper, människor och åsikter. Inblandat i detta tunga tillstånd finns tillfälliga stunder av att vara hög på semestrar, prylar, den senaste förälskelsen, mediciner och tillfälliga stunder av gemenskap som ger oss en sådan kick att vi tror att livet går ut på att desperat jaga fler av dessa flyende kickar för att undvika det andra.  

Även om jag förstod för ganska länge sedan att det finns en annan värld parallellt med denna så har jag tidigare bara varit där på tillfälliga besök. Men vareftersom åren gått så har jag fått uppleva den mer och mer. Den andra världen är nu den jag spenderar största delen av min tid i numer. Jag kommer kalla den nya världen eftersom jag tror att det är hit vi alla kommer ta klivet förr eller senare. Jag skulle i alla fall vilja ge er en inblick i hur den här nya verkligheten ser ut och hur jag upplever den baserat på dom erfarenheter jag fått hittills.

Det är en plats som finns inombords och som jag tar med mig var jag än går. Utifrån tror jag att den ser rätt tråkig ut. Sättet jag väljer att spendera mycket av min tid på skulle antagligen få dom flesta att gäspa av blotta tanken. Kanske även skrämma slag på många.

För hur kan man frivilligt välja att spendera så mycket tid ensam? Och att bara vara, tänka, känna och uppleva? Dom som ser mig promenera runt i slowmotion i spåret i min egen lilla värld eller sitta i timmar på en sten i naturen med ett stort leende på läpparna undrar nog om jag rökt på. Jag presterar ju inget av nytta, eller? Jag gör väl ingenting?

Jag kan säga att det är här jag gör mer jobb än jag någonsin gjort tidigare. Aldrig tidigare har jag jobbat så hårt i hela mitt liv. Här får jag mer kunskap på en dag än jag tidigare fick en termin på universitetet. Här utvecklas jag mer än vad jag upplevt i något annat sammanhang och jag möter och överkommer dom största utmaningarna i mitt liv.

För dom som känner till vad jag gått igenom i livet så är det ganska talande. Skillnaden är att i den här världen så blir man rikligt belönad av allt hårt jobb på ett sätt som ger mer tillfredställelse än vad jag trodde var möjligt. Det erbjuds också gott om både humor och sjuka skämt mitt i arbetet så mina osynliga kollegor i form av diverse guider kan jag inte klaga på. Hårda sanningar blandas alltid med kärlek, omtanke och barnasinne. Jag blir ofta påmind om att inte ta mig själv på så stort allvar utan att då och då ta en semester i den gamla världen för att bara ha kul.

Ensamhet känner jag inte här. Jag känner mig alltid som en del av ett större sammanhang, jag är alltid älskad och jag älskar mig själv. Den kärleken som finns här är större än vad jag upplevt någon annanstans. Ibland är det nästan svårt att hantera eftersom vi inte är vana med den typen av ren kärleken från vår vanliga värld. Men när man lär sig att ta emot den så är det en källa man alltid har tillgång till.

Här är jag är komplett i mig själv och alla andra människor i mitt liv blir en trevlig bonus istället för ett stort behov. Det är en väldig skillnad på att vilja ha någon i sitt liv och att behöva någon. När du behöver någon så tummar du på dina egna värderingar för att inte vara ensam. När du vill ha någon i ditt liv så tvekar du inte att gå om någon upprepade gånger kliver över dina gränser. Det betyder inte att det är lätt eller att du inte behöver sörja. Men du vet att det jobbiga är tillfälligt och att du är värd att ha människor i ditt liv som gör dig lycklig. Du har inget problem med att vara själv för du vet att du aldrig är ensam.

Kunskap fungerar lite annorlunda här. Dom svar jag behöver får jag när jag behöver dom och inte nödvändigtvis när jag vill ha dom. Får jag inte svar på mina frågor så vet jag utan tvekan att det inte är meningen att jag ska ha den kunskapen än. Ibland är jag inte är redo att ha viss information ännu för att jag behöver bli bekväm med ovissheten först och ibland för att jag också ska få bli överraskad och behålla lite spänning i mitt liv.

I den här världen finns det inget som svart eller vitt. Det är lättare att se händelser och koncept från flera olika perspektiv utan att döma det är därför lättare att acceptera våra olikheter och hitta empati för andra. 

När man befinner mig i den här världen så upplever man jobbiga händelser på ett helt annat sätt. Jag känner fortfarande sorg, besvikelse, längtan, oro och rädsla ibland. Skillnaden är att samtidigt som jag upplever dessa känslor så kan jag samtidigt känna en tacksamhet över att få uppleva det. Jag kan se det vackra med att vara kapabel att känna hela spektrumet av känslor. Varje gång jag kommer ut på andra sidan av det tunga så känner jag mig ännu mer förankrad i den här underbara världen.

Tid är inte lika viktig här utan fokus är på här och nu. Att planera långt fram i tiden är inte längre ett behov eftersom man vet att man kommer bli ledd i rätt riktning utan att ha tillgång till hela planritningen och schemat.

Det bästa sättet jag kan beskriva denna plats är ett himmelrike på jorden. Här finns en inre frid och ett lugn oavsett vad som pågår runt omkring i mitt liv eller i världen. Jag upplever också en komplett tillit till att allt som sker går precis enligt planen. Även om jag inte kan se hur saker kommer lösa sig, i vad som verkar vara en hopplös situation, så vet jag att det kommer lösa sig till det bästa. Jag blir hela tiden förvånad hur något som först ser ut som ett problem senare visar sig medföra något positivt jag aldrig kunnat föreställa mig.

Även om denna nya värld till största delen ännu bara finns på insidan så tror jag att ju fler människor som tar klivet över, desto mer kommer denna härliga värld ta form i vår fysiska omgivning då vi börjar applicera dom nya kunskaperna på ett praktiskt sätt. Men alla måste ta klivet över i sitt egen tempo när det är rätt tid för var och en. Vissa står redan med en fot i varje värld och känner igen det jag skriver. För andra kommer detta låta som en väldigt trevlig historia tagen ur en science fiction film. Oavsett hur det ser ut för dig så är du precis där du ska vara i processen och ingen av oss är bättre än den andra. Det finns som inget bättre eller sämre utan bara vad som är bäst för dig precis just nu. Vi har alla ett individuellt schema att följa som är optimalt för oss.

Oavsett hur det ser ut för dig så finns det vissa saker du kan göra för att underlätta klivet över. Det kommer jag tipsa om i nästa inlägg tillsammans med dom utmaningar det kan innebära att stå mitt emellan dom båda världarna. 

Om du vill dela med dig av dina erfarenheter eller har frågor och funderingar kring detta du vill bolla med mig så får du gärna maila mig. Jag tar gärna emot feed back på om ni hänger med i svängarna eller om ni tycker det är svårt att förstå. Jag vet att några följare är väldigt insatta i det andliga, andra inom personlig utveckling medan andra är helt nya på området. Genom er feed back kan jag få lite klarhet i hur jag bäst kan förmedla saker så att alla hänger med. Maila mig på: malin@serendipity-healing.se


Relaterade inlägg:

Utmaningar när man har en fot i varje värld

En ljus framtid på väg

När stödhjulen försvinner